keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Treeneissä taas

Treenisuunnitelma tehty. Aloitin tekniikalla ja muistuteltiin mieliin päällejuoksua ja välistävetoja. Hyvä pointti mulle on tuo sylivekin ja sivusta tehtävän takaaleikkauksen (onko tuo jo viskileikkaus vai onko viski selkeesti takaakierto-takaaleikkaus fiksut hoi) erottelu, täytyypä taas kiinnittää huomiota että vihjeet pysyy riittävän erilaisina.



Kai: Mekin päästiin Fridan kanssa aamuvuoroon! Koiran haahuilu melkeimpä loisti poissaolollaan ja oikeastaan Fridalla oli hyvä draivi päällä. Päällejuoksu ja välistävedot toimii, tosin päällejuoksussa ohjaaja on häiritsevästi myöhässä.


5 kommenttia:

  1. Fridan videoon lisätty musiikki kuvas hyvin elämää spanielin kanssa. Vaatii omanlaista huumorintajua selvitäkseen kaikesta mitä spanieli keksii tarjota tai olla tarjoamatta. Fridahan kuitenkin näytti nauttivan tekemisestä (n 1min kohdalla varsinkin häntä heilui). Niiden omanarvontunto ei perustu ulkoisen menestyksen havittelusta ja sen saavuttamisesta.

    VastaaPoista
  2. Lähtökohdat ovat tosiaan vähän erilaiset kuin tuolla perheemme agilityhikarilla (koirista siis puhutaan). Tänään intoa ja vauhtia riitti hienosti; tempo radalla ja soundtrackilla kuitenkin astetta rauhallisempi kuin Stellalla. Jälkimmäinen lauseesi pitää paikkaansa ainakin koiralle, ohjaajalla pätemisen tarve huomattavasti suurempi...

    VastaaPoista
  3. Ja just tuosta ohjaajan pätemisen tarpeesta syntyy ongelmat oman spanielini kanssa...

    VastaaPoista
  4. Sanna: Jos tarkoitat tuota 1:25 kohdalla tapahtuvaa ohjausta niin se ei mielestäni ole viskileikkaus (jos näillä nimillä nyt yleensä on mitään merkitystä). Viskileikkaus on nimenomaan takaakierto + takaaleikkaus, tämä videolla tehty oli enempi vaan takaaleikkaus.

    Kai: En voi olla kommentoimatta tuota 0:48 alkavaa vientiä (sori, mä nyt vaan oon tälläinen). Kokeileppa tehdä sama niin että et käytä käsiä ollenkaan, vaan hartioita. Kädet vaikka selän takana ja SELKÄ AIVAN SUORANA. Saatat yllättyä ; )

    VastaaPoista
  5. Jan: Eiku olet ihan rauhassa vaan sellainen kun olet. Ainakin jollain tasolla ymmärrän, että omasta tekniikasta saattaa löytyä jotain pientä hienosäätöä (hymiö). Vakavasti: päällejuoksuun verrattuna välistävedot on hankalampia saada onnistumaan. Etenkin jos vauhtia on koiralla enemmän välistävetoa ei saa niin selkeästi näytettyä ja Frida merkkaa väärän esteen. Vetämällä näytön "vähän" överiksi homma onnistuu helpommin. Neuvot otetaan vastaan ja kokeillaan saako toimimaan pelkällä hartialinjan käännöksellä. Oma elastisuuden puute aiheuttaa toki omat haasteensa...

    VastaaPoista