torstai 29. syyskuuta 2011

Keskiviikon kuviot

Jos jaarittelisi jonkun sanasen kahdesta edellisestä Elinan koulutuksesta. Kuin tilauksesta treenasimme vekkiä ja eilen backlappiä (takaakierto +sylkkäri). Vekki oli aluksi mulle tosi vaikea, tosi haparoiden sain sen toimimaan yhdellä esteellä ilman vauhtia. Mutta lyhyt ratapätkä meni hyvin, ja nyt kun tiedän miten se kannattaa tehdä, voi jatkossa siihen omissa treeneissä palata. Erityisesti mietin erottelua takaakierron ja vekin välillä ja sitten pitää treenata vekkiä monipuolisesti, esim. ennen puomia. Ja tietty ajoitukseen liittyvät jutut, niitä saa miettiä ihan eri tavalla Stellan kanssa kuin mitä Fridan kanssa on tottunut.

Eilen aiheena oli backlap. Se meni hyvin. Stella hakee hyvin esteitä eikä jää oikeastaan koskaan jalkoihin pyörimään, joten tuo on meille sopiva ohjaus. Tehtiin taas myös radanpätkää, eniten ongelmia siinä mulle tuotti valssin ajoitus (ylläri!!!) ja tiukka vienti kepeille. Mutta saatiin sekin toimimaan kun tajusin vaan mitä tehdä ja miten. Eipä ole tuo kurssi pätkääkään kaduttanut, päinvastoin. Kokeilin myös matalaa keinua ja se meni olosuhteisiin nähden ihan hyvin (viereisellä kentällä toiset treenit, samalla kentällä kaksi muuta koiraa treenaamassa). Hyvää treeniä meille on myös keskittymis- ja paikallaoloharjoitukset, joita pystyy odotellessa tekemään. Stellahan huutaa siellä kuin pieni sika, jos joku muu tekee agia vieressä. Mutta kun pääsee hommiin ei hauku yhtään ja Elinakin tuumas että hyvässä vireessä on tehdessään. Joten siinäpähän kiljuu.

Tänään uusiin koitoksiin, kennelkerhon epävirallinen keppimestaruuskisa. Voittaja on se, joka saa koiransa lähetettyä pisimmältä (avokulma) pujottelemaan kepit. Siitä tulee hauskaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti