tiistai 13. syyskuuta 2011

Hienot hyllyt!



Agilityn täyteiseen viikonloppuun mahtuu aina kaksi hyllyä. Tälläkertaa hyllyt poikkeuksellisesti koulutuskentän varastokopissa. Ei taida riittää artesaanipuusepän näyttökokeeseen.




Ratapiirrokset ulkomuistista vähän sinnepäin mutta eiköhän asian pihvi käy noistakin ilmi. Aika luksusta oli saada tuoreet kommentit SM-tason agivalmentajalta heti radan jälkeen. Suuret kiitokset Mirvalle!

A rata aika suoraviivainen. Alun puomi – putki akselilla ansantynkää muuten aika simppeli.

B radalla ehkä enemmän pohdittavaa. Alussa tajusin onneksi mennä kakkosen taakse tekemään pakkovalssia -hyvin toimi. Vauhtia oli mutta aika pitkäksi meni osa hypyistä. 12. hypyn jälkeen en valsannut ja yritin 13. ohjata takaleikkauksella. Pituudella varmistin ja saatoin koiran aika pitkälle yli. Alemmissa säkäluokissa pari koiraa valkkasi puomin jälkeen 18. hypyn kun ohjaaja kääntyi ihailemaan koiran alastuloa. Itselläni oli ideana pitää rintamasuunta suorana ja luottaa siihen että koira seuraa perästä. Muuten hyvä mutta oma hoppuilu sai koiran loikkaamaan puomilta vitosen arvoisesti.

Pitkästä aikaa tuli virheitä kontakteilta. Tietty treenit versus kisat ristiriita on nyt havaittavissa. Treeneissä haen 2on-2offia, kisoissa tuo on käytännössä niin hidas että siitä lipsutaan ja jatka -käsky tulee kun koira on menossa kontaktialueella. Ei toimi näin, nyt saldona molemmilta radoilta vitonen. Epätodellisen hyvistä sijoituksista huolimatta (4. ja 1.) mieltä kalvavat kiperät kysymykset. Saako on-offia nopeammaksi? Pitäisikö harkita juoksukontaktien opettamista? Jos pitää niin joudunko juoksemaan enemmän & nopeammin? Elämä on vaikeaa ajoittain...

5 kommenttia:

  1. Onnittelut vielä kerran hienoista sijoituksista ja hyvistä ajoista! Mielessä käy onko liian iso työ opettaa juoksarit? Toisaalta millä saa nopeutta 2onn2off:n? Eikö Frida kuitenkin tule alas aika "nopeasti", mutta liikkeelle lähtö ja vauhdin saaminen kestää. Olisiko ruuasta palkkana apua? Ja kyllä sä(kin) voit juosta nopeammin, valitettavasti...

    VastaaPoista
  2. Upeaa ! Hienot sijoitukset, ratavauhti hyvää 3,7 m/s luokkaa, pari BC:tä jäi taakse, mm. J. Leinonen .... kahdesti : ) Kerrassaan onnistunut kisareissu !!

    Mun mielestä kannattaa mennä hyvin harjoitellun On/Off:n kautta ja sitten kun se sujuu 99,9 % niin viedä sitä juoksukontaktin suuntaan. Näin tein Boogien kanssa ja niin teen myös Binkan kanssa. Harvoin siitä juoksukontaktista on ajallisesti hyötyä jos ohjaaja ei pysty irtoamaan koirasta reilusti eteen. Kai kyllä nopeutensa puolesta pystyy siihen, mutta jos ohjaaja on vähänkään jäljessä A:lle / puomille tullessa, on se sitä juoksukontaktin jälkeen kaksin verroin enemmän. On/off antaa ohjaajalle aikaa sijoittua oiken ja koiran voi sitten vapauttaa kun on itse valmis ohjaamaan seuraavan liikkeen. Koira saa kylä ohjaajan radalla kiinni, kyse on siitä että ohjaaja tekee nopean suorituksen. Nopeutta kontakteilla ja ohjaajan sijainnista riippumattomuutta saa aikaan target/klikkeri-koulutuksella. Tosin Fridan kanssa se voi olla jo aika työläs uudelleenkoulutuksen paikka. Uuden koiran kanssa suosittelen.

    VastaaPoista
  3. Frida oli kyllä hyvässä vedossa. Perinteiset kikkailut oli koiralta tiessään ja selkeästi näkyi että halusi tehdä rataa. Mitä tuloksiin tulee on ehkä mainittava, että ammattilaiset lopettaa radan heti virheeseen ja tekee esim. kontaktin uudestaan. Tälläiset amatöörit söheltää radalla ja sitten kolmen päivän päästä pohtii blogissa mitä olisi pitänyt tehdä toisin :)

    Kansi ja klikkeri taktiikalla noita kontakteja olen Fridalle tosiaan opettanut. Naksutinkoulutuksen metodit yhdistettynä kanteen on toiminut meillä hyvin. Treeneissä homma toimii suht. kivasti, kisoissa koira (ja ohjaaja) on niin kiihtynyt että kontaktit joko rynnitään alas tai sitten menee hidasteluksi. Kontaktien treenausta ainakin voisi vähän tehostaa. Täydelliset juoksarit (miten sellaiset saa?) on kiehtova ajatus mutta jotenkin tuntuu että jos rata ei jatkukkaan suoraan niin pulassa ollaan. Ohjaajan ketteryys ja nopeus radalla taitaa olla aika suoraan verrannollinen meidän C5 farkun ralliominaisuuksiin. Suorat sujuu, mutta kiihtyvyys ja käännökset onkin sitten hitusen kankeampia...

    VastaaPoista
  4. heeeeiii, nyt menee liian pitkälle! Samassa blogissa mollataan spanielia ja sitikkaa, vain jommankumman aliarvioiminen inhimillistä ;-)Musta molemmissä hyvät ja huonot puolet, jotka täysin sidoksissa ohjaajan kykyihin ja taitoon käyttää vahvuuksia ja jättää heikkoudet huomioimatta.

    VastaaPoista
  5. Toimiessaan molemmat ovat loistavia -harmi vaan että ainakin toinen noista toimii harmillisen harvoin.

    VastaaPoista