tiistai 25. lokakuuta 2011

Downshiftausta Kirkkonummella

Välillä tekee mieli irrottautua arjen oravanpyörästä ja antaa muiden mennä menojaan. Hidastetaan vauhtia ja nautitaan hetkestä. Agilityssä ituhippien filosofia ei kuitenkaan kanna kovinkaa pitkälle ja muut menee kyllä ohi vasemmalta ja oikealta jos oma vauhti ei riitä. KKK:n kisoissa ei riittänyt. Toisaalta hauskaahan tänne tultiin pitämään eikä tuloslistoja tiirailemaan -samalla logiikalla häivytetään epäonnistumisen tunteet lajissa jos toisessa.

B -rata ihanneaika 42s
48,80s (aikavirhe 6,8) sij.10

A-rata ihanneaika 44s
43,82s ratavirhe 5 (rima) sijoitus 14.
B-radalla aivan törkeän kova ihanneaika. Meillä paloi aikaa hitaahkoilla kepeillä, keinulla ja pienehköllä harhailukierroksella esteellä 11. Vaikka näistä olisi saanut 6s pois oltaisiin silti nipin napin ylletty ihanne-aikaan. Oliko ihanne-ajan laskemisperusteena käytetty etenemisnopeus (3,4m/s) normi vai oliko ratamittaajien mittatikussa tavallista harvempi asteikko? Ihanne-aikaan ylsi vain 4 ensimmäistä koirakkoa, loput tuloksen saaneet koirakot (18)ylitti ihanne-ajan. Näiden joukossa 6 nollatulosta.

Tiukkaa ihanneaikaa lukuunottamatta aika simppeli rata. Mukana jopa yksi vaapavalintaisesti suoritettava este. Puutteet tekniikassa tuottavat tosin ongelmia. Esim. keinulla ei oikein tiedä millä tuulella Frida on. Välillä menee keinun nopeasti, välillä jää jännäämään ja koiraa joutuu maanittelemaan alas keinulta. Hankala miettiä miten itse ohjaa esteen kun ei voi luottaa siihen, että koira tekee sen samalla tavalla.

A-radalle oli viritetty vähän enemmän putkiansoja. Alussa kävelin kakkoshypyn takasiivekkeen luo ja jäin n. metrin etäisyydelle hypystä. Selkä kakkoshyppyä kohti, vasemmalla kädellä näyttö ja sopivassa kohtaa käännös 2. hyppyä kohti ja ohjauskäden vaihto oikeaan käteen. Sitten omalla liikkeellä koira ohjataan kolmosputkeen. Muuten hyvä mutta Frida suuntasi 2. hypylle liian aikasten ja jouduin kiirehtimään. Olinko sitten vähän tiellä alastulossa tai jotain mutta Frida tiputti riman. Loppurata menikin ihan kivasti ja ihanneaikakin alittui täpärästi. Ilman tuota turhaa vitosta oltaisiin sijoituttu yhdeksänneksi. Parilla hypyllä meni vähän pitkäksi, joten ajasta olisi kyllä saanut sekunteja pois mutta aika houdini olisi saanut olla jos Luvan kanssa olisi radalta poistunut. Toisaalta eipä tässä nyt Luvia kaivatakkaan. Kakkosissa on ihan kivaa ja perusasioiden tulisi varmaankin olla hiukka paremmalla mallilla ennen kuin kolmosista kehtaa edes ääneen puhua.

4 kommenttia:

 1. Nyt pitäs ne LUVA:t saada huolimatta Downshiftausasenteesta. Spanielien mainetta on syytä nostaa aksankin saralla ;-)

  VastaaPoista
 2. Kilpailuhenki ja naapurikateus kyllä nostaa noiden Luvien arvostusta minunkin silmissä. Toisaalta Luvan saaminen ei riipu pelkästään omasta suorituksesta, joten tulee jos on tullakseen. Ei saa stressata liikaa. Fridalla, ja kenties jopa sen ohjaajallakin lienee vielä kisavuosia jäljellä :)

  Mitä Spanielien maineeseen tulee niin voidaan ottaa esille Tiina & Raisa, jotka ovat saaneet jo kaksi sertiä kolmosista. Sertiä vaille agilityvalio. Kirsi luonnollisesti tiesikin mutta muillekin tiedoksi: Walspa osaa ja pystyy. Ohjaajan pitäisi vaan päästä samalle taajuudelle.

  VastaaPoista
 3. Pikku porkkanana tosin se, että Kaitsu walspoineen on vannonut (huom. yhteisissä treeneissä, on todistajia) olevansa tämän perheen ensimmäinen edustaja kolmosissa. Ei stressiä (vielä), mutta pikku sparrauksella sinne oikeille taajuuksille? Hyvää työpäivää kaikille!

  VastaaPoista
 4. Spanielelien osuus aineistossa niin pieni, että hajonta suurta arvioidessa spanielien menestystä aksan saralla. Jolloin voidaan epäillä Raisan ja Tiinan olevan standaripoikkeama. Lisää spanieleita kolmosiin niin voidaan puhua tilastollisesta ihmeestä ;-)

  ps en ymmärrä tätä hyvää työpäivää toivotusta :-))))

  VastaaPoista