tiistai 14. kesäkuuta 2011

Silmäni avasin ja maailman näin

Myös fiksumman koiran(siis se puna valkoinen jos joku ei vielä tajunnut) ohjaajalle jäi tuosta mainitusta agikoulutuksesta hyvät fiilikset. Koulutus herätti hyviä ajatuksia ja jätti pohdittavaa. Jotenkin piristävää saada vähän ulkopuolista näkökulmaa tuohon omaan tekemiseen. Treenimotivaatiota tuli kummasti lisää, tosin Fridalla hieronnan jälkeen viikon tauko, jonka aikana motivaatio ehditään varmasti hukkaamaan johonkin.

Jatkossa tarkoitus on soveltaa ns. pentutreenejä Fridallekin. Pyrin tekemään entistä enemmän yksittäisiä esteitä. Namikupilla tai lelulla autan koiraa käännöksissä ja toivotaan, että tuntuva palkkaus tekisi hypyistä ja käännöksistä nykyistä mielenkiintoisempia. Omaa päsmäröintiä esim. lähtötilanteissa pyrin vähentämään ja keskitytään tiukan paikallaolon sijasta mieluummin siihen, että vauhti ja innokkuus olisi se jota haetaan. Muutaman kerran kun Fridaa toppuuttelee tai korjaa lähtötilanteessa niin nuuskimisen kaltaiset sijaistoiminnot saavat vallan. Sama juttu kontakteilla. 2-on2-off on se mitä edelleen vaadin mutta jatkossa vapautus välittömästi kun koiran persus laskeutuu eikä vasta kahvitauon jälkeen. Himmailuun ei yksinkertaisesti ole varaa.

Hetsaukseenkin löytyy hyvät keinot. Frida ei kiihdy tarpeeksi namikupista mutta vauhtia löytyy kun joku kissa tai posteljooni pompahtaa jostain kulmantakaa vastaan. Ainakin noita ensiksimainittuja näyttäisi olevan ihmisillä yllin kyllin ylimääräisiäkin, ei kai niitä muuten vapaana pidettäisi, joten ehkäpä pari joutilasta kissaa häkkiin ja esteen taakse palkaksi. Saisi noistakin hyötyeläimiä...

3 kommenttia:

  1. Jos oikein muistan niin joskus olen pohtinut noita teidän lähtöjä ja vapautuksia kontakteilta. Ja ihan ilmaiseksi. Nämä kommentit osuvat varmasti omaan nilkkaan ;-) Ps mä tiedän pari kattia, jotka voin napata ens treeneihin. Posteljoonin metsästykseen täytyy miettiä pari ansaa.

    VastaaPoista
  2. Ei se kato hevillä mene jakeluun. Etenkin tuon viimeisen kisastartin jälkeen on käynyt mielessä ettei lentävän lähdön soveltaminen aina niin syntiä olisi.

    Kontaktit on myös aika pahat. Toisaalta tilausta on hienolle 2-on2-offille mutta tuon pitäisi tapahtua paljon nopeammin mitä se nyt tapahtuu. Etenkin kisatilanteessa Frida on toisinaan vähän kuutamolla eikä oikein "muista" mitä kontaktiesteillä pitikään tehdä. Keinusta en viitsi edes puhua...

    VastaaPoista
  3. Mirva suunnitteli uudelle pennulle juoksukontakteja tai ainakin nopeaa vapautusta 2on2off:sta. Kyllähän näissä asioissa riittää pähkäiltävää, helppoa olisikin jos olisi vain yksi ainoa oikea tapa.

    VastaaPoista