sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Tavoite saavutettu

Stella on estehakuinen koira. Agia siis jälleen, mitäpä muutakaan. (Sivuhuomautuksena, jos jollain on ylimääräistä tokomotivaatiota, otan ilolla vastaan.) Kuulemma syttynyt lajiin. Sehän tässä taisi olla se perimmäinen tavoite. Stella on kyllä aina skitsonnut kun näkee muiden tekevän jotain esteillä, jo pikkupentuna. Kai se on se veren perintö. Yhtään tuota estehakuisuutta vähättelemättä, se tuo mukanaan myös pientä päänvaivaa. Muun muassa lähdöissä pysyminen, ylimääräisten esteiden suorittaminen ja "hienosäätö" omassa ohjauksessa vaatii vähän pohdiskelua ja ihan sitä käytännön treeniäkin, hih.

Eri ohjauksia ja tekniikoitakin on kokeiltu, Turussa Elinan kurssilla ollaan nyt käyty takaakiertoja, twistiä, sylkkäriä ja ennakoivaa valssia. Nopea ja ohjaajaherkkä koira ja räpiköivä ohjaaja ei välttis ole paras mahdollinen yhdistelmä, mutta toivotaan että Stella on kärsivällinen. Tiinan treenissä eilen kokeiltiin päällejuoksua, siinä hiukan kangertelua mutta toisaalta se oli Stellalle ihan uus juttu. Ei oikein halunnut kääntyä esteeltä mua kohti vaan painaa täysillä eteenpäin. Backlapiä kokeiltiin myös osana rataa ja se meni hyvin. Puomi sujuu ihan ok, kepeillä tarvii nyt vahvistaa koko 12 keppiä. Kuuden kepin pujottelun oppi nopeesti, pääsiäisenä aloitettiin keppitreeni ja nyt voi sanoa, että osaa itsenäisesti. 12 kepillä tahtoo jossain välissä oikaista, toisaalta ei se voi sitä osata kun ei ole kunnolla opetettukaan.

Kesälomakin alkoi, ja kesäisiä lomasäitä odotellessa onkin hyvä parannella omaa nilkkaa, jonka eilen treeneissä teloin. Astuin hauskasti nilkan päälle eikä silloin vielä tuntunut pahalta, kävin jopa illalla juoksemassa koirien kanssa kun en muistanut koko tapaturmaa. Ja yöllä alkoikin sitten aika jomotus. Kylmäkääreet koivessa, ibuprofeiinia nassuun ja nilkuttaen sateeseen ja tuuleen! Nyt on loma!

Mitä tuolla hei tapahtuu? Meinaaks joku treenaa!?!

Mä haluuuuuun!!!!!!!!!

2 kommenttia:

  1. Hyvä työntekijä sairastaa lomalla ;-) Stella on todella syttynyt lajiin! Ihaille katselin sen vauhtia eikä se ohjauskaan niin räpiköivää ollut :-)

    VastaaPoista
  2. Hyvä lomalainen sairastaa sateisella säällä ;-) Niin, nopea koira on varsin kiva muttei se autuaaksi tee...

    VastaaPoista