keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Loistotreenit

Tänään siis Elina Jänesniemen agikoulutus 2/5. Toisen epäonni on toisen onni, kun yksi koira on poissa, toinen juoksussa ja kolmas puoli tuntia myöhässä niin mehän saatiin kunnon treeni!!! Varoitus, sisältää hehkutusta :)

-Stella ei oksentanut autoon, paluumatkalla ei edes kuolannut.
-Mulla oli autossa hyvät eväät ja hyvä musa joten paikanpäällä hyvä mieli.
-Leikki sujui hallin pihalla jotenkuten ja hallissa koko puolituntisen palkkautui pääosin narupallolla.
-Stella jaksoi keskittyä puoli tuntia treenaamiseen yhtäsoittoa, teki innoissaan mutta samalla niin tosissaan että melkein nauratti välillä. Ihana. Viereisellä kentällä oli myös treenit eikä juuri noteerannut bortsukollegoitaan.

Kuvassa suuntaa antava ratapiirros. Teemana oli sylkkäri ja siihen sainkin hyviä vinkkejä. Ajoitus, ja kuinka koiralle kerrotaan etukäteen tulevasta käännöksestä. Muurin jälkeen kokeilin persjättöä, Stella oli vähän että "Mitäh?" koska olen ajatellut, että kaytän persjättöä vain putkessa, jolloin koira ei näe mun vaihtavan puolta lennossa. Mutta täytyy miettiä jos kuitenkin treenais tuota muutenkin, valssata ei aina ehdi ja takaaleikkauksessakin on omat kommervenkkinsä.


Tehtiin rata osissa mutta kokonaan! Vitsit Stella on huikee, harmi vaan että ite on välillä ihan kuutamolla. Yksittäisistä jutuista musta oli hienoa, kuinka Stella irtos hyvin; kepeille (vaikka oli vinokepit), takaakiertoihin ja pussinkin meni vaikka hieman oli pää pyörällä sen jälkeen.

Mun tarvis opettaa Stellalle putkijarrutus, on nopee :) ja estehakuinen :) joka näkyy mm. siinä, että ampasee täysiä putkesta seuraavalle näkyvälle esteelle ja se nyt ei ihan aina ole suotavaa. Siihenkin sain vinkkiä, täytyy opetella suhisemaan. Ajoissa.

Oli kyllä niin hyvän mielen treenit. Tosi hienoa päästä näihin koulutuksiin. Täytyis kuivaharjoitella ennakoivaa valssia, sylkkäriä ja tuota putkijarrutusta että sais niihin jotain tatsia. Ei siis tarvi huolestua jos mut näkee jossain veivaamassa ja suhisemassa ilman koiria ;)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa lukea onnellisen treenaajan juttua!

  Tsemppiä jatkoonkin!

  VastaaPoista
 2. Hienoa kuulla, että aamun fiilis kääntyi voitoksi :-)

  VastaaPoista
 3. Yhdyn kyllä niin Eran viestiin :)

  VastaaPoista
 4. Tytti juoksi kerran kisoissakin päin A:ta niin että paukahti. Harri jarruttaa Tyttiä sanomalla TYTTI..vaihdellen myös äänenpainoa...ei silleen enää ehkä opi suhisee...Tytti et Stella varmaan ymmärtää kui vaa tekeekin.

  VastaaPoista