lauantai 9. huhtikuuta 2011

Shelttikoulutus ATT:lla

Pikapäivitys agikoulutuksesta ATT:lla, kun jotenkuten vielä muistaa tekemänsä. Eli tänään vietettiin varsin mukava agipäivä mukavassa seurassa shelttien haukun siivittämänä. Tiivistys:

-Stella toimi ihan hyvin vieraassa hallissa, häiriössä. Kerran karkasi räkyttämään viereisen kentän koiralle. Lelu ei jostain syystä kelvannutpalkaksi tänään. Vinkiksi avattava lelu, johon saa namua sisään, silloin ainakin mahdollisuus heittää palkka eli saada koira irtoamaan. Tämä on jännä juttu, oman analyysin mukaan Stellalla on kyllä kova saalisvietti, pihassa ja kotona suorastaan lentää lelun perään ja repii ja raastaa mutta joskus treeneissä ei lelu kelpaa. Ja tähän saattaa liittyä se yhtäkkinen miellyttämishalu, mitä hallilla joskus esiintyy, mutta sen käsitteleminen vaatisi jo oman aloituksen. Tykkäsin tosi paljon koulutuksesta, selkeetä ja olennaisiin asioihin huomion kiinnittämistä, vähän kerrallaan ja tehokkaasti. Tehtiin 3x10min, muutaman esteen sarjoina. Anti pähkinänkuoressa:

-Valssit valuu, en osaa tehdä oikein ainakaan jos esteiden välimatka suht pitkä, valssaan missä sattuu. Kehoitus harjoitella lisää.

-Takaaleikkauksiin käytettiin vielä namialustaa, toimi hyvin. Jatkossa kannattaa miettiä omassa ohjauksessa sitä, miten saa koiran tiukkaan takaaleikkaukseen ja milloin takaaleikattavan esteen jälkeen on esim. putki joka vaatii koiran irtoamista esteelle.

-Putkelle irtoomiset hyviä, jopa pimeeseen kulmaan.

-Välistävedot toimi, kouluttaja muistutti johdonmukaisuudesta ja pehmeämmästä ohjauksesta, hutiloimalla sain Stellan kolisuttelemaan rimoja.

-Kontaktit hyvällä mallilla. Ei suositellut namia laitettavaksi maahan vaan kauemmaksi alustalle. Meillä on ollut tämä aihe mietintämyssyssä nyt, koska puomin alastulolla Stella tuijottaa niin tiiviisti kauempana olevaa namikippoa, että pysähtyy kyllä on-offiin mutta takajalat nousee ilmaan siinä vauhdissa...pari kertaa koko puomia otettu ja silloin ilmenee tämä "ongelma". Kouluttaja ei kuitenkaan ollut huolissaan, vaan uskoi että ajan kanssa ja kehonhallintaa treenaamalla jää tuo takajalkojen ponnahtelu pois.

-Koira on lupaava ja ohjaajakin kuulemma liikkuu hyvin, muahhahhhaa. Luokittelen tuon lohduttavaksi kommentiksi koska olin ihan piipussa 10min treenin jälkeen, säälittävää. Pakko ryhdistäytyä.

4 kommenttia:

 1. Sannan ja Stellan työskentelyä oli kiva seurata. Sanna saa kyllä pinkoa ihan eri tavalla kun Fridan kanssa. Ei kun kunto nousuun...

  VastaaPoista
 2. Olen vähän eri linjoilla tuon namin paikasta kontakteilla. Jos se on vain kauempana kipossa, koiran katse nousee kun se hakee etäämmällä olevaa palkkaa. Jatkossa tämä voi herkästi muuttua kontakteilla loikkimiseksi kun koira hakee etäämmältä sitä palkkaa / seuraavaa estettä. Itse pidän parempana että nami / targetti on juuri kontaktialueen päässä jolloin koira hakee sitä koko alastulon ajan - katse pysyy "matalana". Palkanhan voi sitten heittää etäämmääle valmiiksi (=viritetään vieteri) kun kontakti on suoritettu oikein, ja käskyllä rakettina palkan perään.

  VastaaPoista
 3. Mirva perusteli kupin paikkaa sillä, että moni koira alkaa himmailla kontaktin alastulolla, kun alkavat pohtia:" riittääkö tämä palkkaan... tai tämä..."

  VastaaPoista
 4. Se miksi en ole halunnut laittaa palkkaa alastulolle, on pelko näistä:
  -himmailu alastulolla
  -palkka maassa; nuuskiminen ja palkan etsiminen
  -targetti; targetin oikea paikka vaikea kontrolloida, mahtuuko koira tekemään on-offin/joutuuko kurottamaan yms
  -mitä tapahtuu kun palkka/targetti poissa, muuttuuko suoritus
  Yritän laittaa pikku videon, siinä tuo takajalkojen ongelma näkyisi.

  VastaaPoista