lauantai 2. huhtikuuta 2011

Revanssin paikka

Kisoissa epäonnistuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Mokien myötä tulee mietittyä ratoja syvällisesti ja hankalista vienneistä saa näppäriä aihioita omiin treeneihin. Torstain treeneihin laadittujen ratojen inspiraationa toiminkin Kirkkonummen ratojen aloitukset.

A-radassa elementtejä hyppyradan (viennit 1 -> 4)ja B-radan aloituksesta (viennit 9 -> 11). B-radan alku (1 - > 4) taas sama kuin Kirkkonummen A-radan alku. Treenaajien toiveista mukaan pistettiin myös okseri jota ei juuri tule harjoiteltua. Estevälien ollessa hiukan normaalia tiukemmat korostuu tuo koiran haltuunotto ja siinä suurimmat ongelmat taas tulivatkin. 8 -> 9 vienti turhan hankala.

Kiva huomata ettei okserissakaan rimat kolisseet alas. Frida ei pyri BC:n tapaan nuolemaan rimoja vaan hyppää yli aika reilusti (=tehottomasti) eikä rimoja yleensä juurikaan tipu. Tosin kyllä walspakin lukee ohjaajaa, omissa treeneissä rimat saa tippumaan jos pyrkii esim. vastakkaisen käden käytöllä viestittämään tiukasta käännöksestä ja tuon näyton ajoitus ei menekkään ihan nappiin. Treeneissä pyrin yleensä laskemaan rimat pykälää alemmas. Maalaisjärjellä ajateltuna koiran fysiikka ei joudu tällöin niin kovalle rasitukselle ja hankalassa kulmassa tehtävät hypyt vähän helpottuvat. Ei ole vielä kostautunut kisoissa rimakammona, joten samaa linjaa jatketaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti