tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kontaktivideo

Kontaktit mietityttää. Tai lähinnä tuo takajalkojen nouseminen kovassa vauhdissa, oikeeta puomia ollaan vasta muutama kerta testattu ja nyt olis enemmänkin tässä minipuomilla tarkoitus pähkäillä asiaa kun se vihdoin on kaivettu liiteristä. Tuossa videolla näkyy viimeisellä toistolla mitä tarkoitan. Mä en haluisi ottaa alastulolle namia/targettia vaikka senkin käyttö on ihan perusteltua, riippuu miten haluaa opettaa. Tarkoituksena tän metodin kanssa on nopeet on-off kontaktit, ei himmailuja alastulolla tai palkan etsimistä kontaktin juurelta. Että on-offille pysähtyminen olisi ehto sille varsinaiselle palkalle joka seuraa jatkossa. Ajattelin nyt vaan vahvistaa tuota on-offia ilman vauhtia ja katsoa mitä tapahtuu. Omaa rytmitystä voisi kanssa miettiä, ei varmaan ole järkeä juosta täysillä ohi vielä tässä vaiheessa. Ja jos valuminen/takajalkojen hyppinen jatkuu niin jättää ne tylysti palkkaamatta. Vinkkejä/kokemuksia otetaan kyllä vastaan.


5 kommenttia:

 1. En kyllä muuttelisi toimivaa systeemiä. Toi jalkojen nostelu vois liittyä siihen vauhtiin. Stella vielä nuori, eikä massaakaan liikaa. Ei varmasti hallitse kroppaansa täysin. Voisiko ajatella jossain vaiheessa, pari kertaa, palkata sitä 2on2off:sta kun sen tekee ilman takajalkojen nostelua?

  VastaaPoista
 2. Joo, täytyy nyt vahvistaa ihan sitä on-offia. Lohduttaudun sillä että tää koko suoritus on vielä niin uus juttu, että hiffaa sen pikkuhiljaa. Ton palkkauksen suhteen pitää vaan olla johdonmukainen, ongelma siinä että tuota jalkojen nostelua on joskus vaikea itse huomata.

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvältähän tuo näyttää :)

  Toi jalkojen nostelu liittyy varmastikin tohon vauhtiin ja koiran kropanhallintaan, paranee varmasti ajan kanssa. Tajuaa selvästi 2on-2offin idean, joten ilman vauhtia treenaaminen ei välttämättä paranna tilannetta mitenkään, ennemmin ehkä treenaisin vauhdin kanssa edelleen ja superpalkat niistä toistoista kun ei valu/nostele jalkoja.

  VastaaPoista
 4. ^Hyvä pointti. Harjoitukset jatkuu :)

  VastaaPoista
 5. Ei tossa mitään vikaa ole, Stellahan korjaa itse asennon oikeaksi pitkäksi valumisen jälkeen = on ymmärtänyt on-offin täysin.

  Ja se vinkki : välttäisin tuota vieressä juoksemista viimeiseen asti. Oman ohjaamisesi helpottamiseksi koiran tulisi oppia suorittamaan puomi ja kontakti itsenäisesti, olit sitten edellä, takana, 5 metriä sivussa ... tai vaikka jo sillä palkaksi tulevalla seuraavalla esteellä.

  Targetti harjoittelu on juuri sitä että sen targetin avulla koira opetetaan hakemaan se paikka täysin riippumatta missä ohjaa on ja mita se tekee. Jos tulee himmailuja, on target harjoittelun punainen lanka kadotettu tyystin, koira ei silloin osaa hakea targettia, vaan hakee ohjaajaa/namia/lupaa tms. Target ei ole yhtä kuin nami, sen on itseaisiassa hyvä ola jotain ihan muuta. Ja sen hakmeminen on syytä harjoitella kuntoon ennen varsinaista esteharjoitelua.

  Tulipas taas kauheeta paatosta ; )

  VastaaPoista