tiistai 2. lokakuuta 2012

Ontuva ihmisnuoli ja lentävä shetlantilainen

Viimeksi Elinan tekniikkakurssilla oli aiheena ihmisnuoli. Ja kylläpäs me tahkottiin! Mulla oli sormet verillä ja Stella oli varmaan syönyt nappuloita kolmen päivän edestä kun yhdellä hypyllä tuota treenattiin. Joo, Stella kyllä kääntyy ihan ok toisinaan, mutta se mitä me ollaan tehty, on jotain muuta kuin ihmisnuoli. Koira olis tosi hyvä saada kokoamaan itsensä hypyn päällä, varsinkin kun Stellalla on taipumusta niihin laajoihin kaarroksiin.

Pähkäilin kotosalla sitten, rupeanko nyt satsaamaan tuohon ihmisnuoleen vai annanko olla ja jatkan samalla tavalla kuin me ollaan ennenkin tehty. Jatkan niin kuin ollaan ennenkin tehty, hyi mua. Seuraavan koiran kanssa sitten ihan killeri-ihmisnuoli heti alusta alkaen! ;)

Testattiin tänään, miten koirat kääntyy "ihmisnuolella". Ja taas meni yksi narupallo naks poks poikki. Jos löydän jostain tennispallon kokoisen pallon jossa on kunnon vetonaru, ostan kerralla kymmenen. Lopuksi kontaktia etupalkalla, harmi että mulla oli niin pieni alusta (ja koulutuskentän rikkaruohot valtavia) ettei koiraparka edes löytänyt sitä etupalkkaa kun kerrankin siihen satsasin.

1 kommentti:

  1. Tuossa ihmisnuolessa et odottanut ollenkaan että koira hidastaa ja kasaa itsensä ennen hyppyä. Sen takia kaaroksesta tuli liian pitkä. eli hyppäs eteenpäin ihan niin kuin mikä tahansa tavallinen hyppy, eikä niin että koira heittää takajalat yli kun etu pää on jo menossa esteen suuntaisesti seuraavalle esteelle. Vaatii treenaamista. Pysäytä kunnolla esteen taakse ja palkkaa siitä. jatkat vasta sitten kun näät että vauhti muuttuu kunnolla. Kokeile molemmilla käsillä. Venda kun on kuuma, niin joudun jarruttaa molemmilla käsillä. (ei tarvitse vastata että jatkan samaan vanhaan malliin ) ;)

    VastaaPoista