lauantai 14. tammikuuta 2012

Hei me kisataan!

Tänään aamuvarhain (herätys klo 4.30 -sairasta!) suuntana oli siis Hyvinkään koiraurheilukeskus ja siellä agirata x2 ja hyppyrata. Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen. Matka sujui ihan rattoisasti kahden Stellan kanssa, se taisi vedellä sikeitä häkissä koko matkan ajan, mä hörppäilin termarihaaleeta kahvia ja väistelin peuroja. (Oikeesti vaan yhtä tai se tais väistää mua).

Kisapaikalla oltiin ihan hyvissä ajoin. Stella mitattiin mediksi mikä ei ollut kyllä mikään yllätys. Ison yllätyksen koin lämppäesteillä...tein keinua, eka veto meni ihan hyvin en huomannut mitään erikoista mutta sitten totaalihyytyminen. Stella ei mennyt keinulle! Yritin pari kertaa mutta ei, ei edes varpaitaan laittanut keinulle vaan tuli vierestä. Ja sitten olikin rataantutustuminen ja 25 koirakosta meille oli arpaonni suonut aloituspaikan. Olipas varma fiilis tekemään rataa kun samanmoinen hiekkamaalattu keinu möllötti keskellä kenttää. Mun mielestä Stella oli ekalla radalla epävarma, ei tosin mikään ihme kun itselläkin puntit tutisi. Ja niinhän siinä kävi, että Stella ei mennyt keinulle ei ekalla eikä tokallakaan yrityksellä vaan tuli vierestä. Siinä vaiheessa kävi mielessä josko lähtis kotimatkalle.

Toka rata oli myös agirata keinuineen. Oli pakko ryhdistäytyä ja yrittää päästä sinne lämppäkeinulle klikkerin kanssa ja keksiä jotain! Mulla kyllä jonkun aikaa surras tyhjää, koska tuo keinukammo tuli ihan puskista. Keinu oli erilainen kuin "kotokeinu" ja ehkä kolaus kovempi. Jotain siinä räpelsimme ja saimme jutun jotenkuten hanskaan. Tokalla radalla oli jo parempi draivi ja meno, yksi kielto kuvan hypyllä 6. Otin Stellan vastaisella kädellä haltuun hypyn 5 jälkeen mutta oma liike ajoi sen ohi hypystä 6 ja jouduttiin korjaamaan. Muuten puhdas rata ja voittajaolo koska keinu onnistui!


Viimeisenä hyppyrata, josta taas yksi kielto. Tällä kertaa unohdin haltuunoton, Stella hyppäsi hypyn 3 pitkäksi ja kiersi hypyn 4 ulkokautta. Sain korjattua ja matka jatkui. Hyppäri oli oikein mukava ja loppu menikin virheettä. Radalla oli paljon puolenvaihtoja ja sain valssit sujumaan kivasti. Energia ei valitettavasti riitä koko ratojen piirrustamiseen/muistamiseen.

Kaikenkaikkiaan jäi kiva fiilis kisadebyytistä, tulossaldona HYL +5 +5. Hyvinkäällä oli mukava kisata, lämmin iso halli, kisajärjestelyt toimi ja alustakin tuntui omaan jalkaan ihan pitävältä. Stella oli vähän jähmeä alussa, mutta mistä se sitten johtui, todennäköisesti vaan kisajännityksestä. Osallistujamäärät oli huimia, päivän aikana 1. ja 2.luokan startteja lähes 500, ekat aloitti 7.30 ja viimeiset lopettaa joskus 22.30, huh!

Tästä opimme että mitä vaan voi tapahtua ja että nopsan koiran kanssa täytyy miettiä nuo hyppylinjaukset hyvin. Usein tuntuu ihan nuorallatanssilta tää homma, punainen sekunti ja myöhässä ollaan. Stellasta myös huomasi, että uusi halli (paljon koiria, ihmisiä, kuulutuksia...) oli ihmetyksen aihe, mutta hyvin me selvittiin! Tästä on kiva jatkaa!

5 kommenttia:

 1. Ei hassumpi aloitus kisauralle :-) Kokemuksen karttuessa molempien puntit lakkaa tutisemasta ;-)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut tosiaan hienosta kisauran aloituksesta :)
  Kisat on siitä "kivoja", että siellä monesti ilmenee ongelmia, joita ei treeneissä ole.. Mutta ei yhtään huono saldo ensimmäisiksi kisoiksi, joten siitä vaan pää pystyssä kohti uusia kisoja :)

  VastaaPoista
 3. Upeaa että saitte kisa-uran avattua. Nuori koira, uusia asiota tulee vielä paljon eteen. Odotas vaan kun radalta löytyy koiria syövä pussi, kaariaukoilla varustettu muuri (Boogie meni kerran sellaisen alta kun luuli pussin aukoksi!), jeesusteipillä tehty rengas ... Se kotihallin keinu on todella erilainen kuin kaikki muut, liukaspintainen, joten siksi mekin ollaan käyty keinua treenaamassa muualla, että tottuisi niihin hiekka/kumipintaisiin ja herkempään toimintaan. Ja kyllä siellä kisoissa jänskättää, vaikka on 70+ starttia kolmosluokassa takana, siksi kai tämä niin hauskaa onkin. Perästä tullaan ihan kohta tuon juniorin kanssa ; )

  VastaaPoista
 4. Jep, olen kyllä itselleni ja Stellalle armollinen ja annan meille ihan hyvän arvosanan kisadebyytistä. Kaikelta koomaamiselta ja jännitykseltä kun tajuaisi nauttia hetkestä ja niistä monista onnistumisista. Ja siitä että saa ylipäätään tehdä agia ja kisata!

  VastaaPoista
 5. JEE, hyvä Sanna!! Onnea onnea kisauran aloituksesta!! Voin lohduttaa, kun Mayan kanssa alotettiin kisaaminen, neiti ei osannut kaikkia esteitäkään! Huomasin ekalla radalla, että kappas kun neiti ei osannut rengasta- SITÄ EI OLE IKINÄ TEHTY!! Keinu kammo meilläkin oli, siinä tokijen juoksujen kohdalla, juuri kun piti aloittaa tuo kilpaileminen -ei suostunut varvastakaan laittamaan keinulle, ei pitkään aikaan. Sitten yksi kaunis päivä neiti päätti ettei enää pelkää ja teki keinun, ja on siitä lähtien tehnyt sen :)

  Voi näitä shetlannin poneja :)

  VastaaPoista