sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Yhteiset treenit ja lumiepätoivoa

Epätoivoista. Tartuin jo lapion varteen ja yritin saada minipuomin kokoista aukkoa lumen ja jään keskelle pihamaalle mutta surkein tuloksin. Ei kai tässä auta kuin odotella. Puomia ja keppejä olisi kiva alkaa pikkuhiljaa treenailemaan, mutta ne vaatii aika paljon lyhyitä toistoja. Keppeinä meillä on kotona kuuden kepin sarja, jotka saa kujaksi, niillä on tarkoitus jatkossa harkkailla. Sisällä olen saanut Stellan hakemaan keppien sisääntulon eri kulmista kahden merkkikepin välistä.

Alkeisryhmän treeneistä oli tarkoitus jotain raapustaa. Hallilla oli rata, josta tehtiin pikku pätkiä. En vaan voi muuta kun olla tyytyväinen mun pieneen mustaan, se on niin taitava! Kyllähän se metelöi ja huutaa ja käyttäytyy välillä kuin pahainen kakara hihnan päässä mutta agikentällä se on vaan niin hieno. Vaikka ei me paljoa vielä osata mutta kuitenkin. Itselle kun sais osaamista ja varmuutta tuohon ohjaamiseen, mutta toivon että se tulee tässä pikkuhiljaa kun enemmän tehdään. Tänään oli treeneissä muuri, välistävetoja, pituus, hyppy-yhdistelmältä kujakepeille (jossa verkot) ja siitä putkeen. Lisäksi otin kokonaisena puomia, ekaa kertaa ylösmenon kanssa ja hyvin sen hiffasi. Tulee vaan niin kovaa alastulon että takajalat pomppaa joskus ylös kontaktipinnalta. Täytyis joskus taas kuvata niin näkis kunnolla mitä siinä oikein tapahtuu. Niin innokas kuin Stella onkin, se on myös pehmeä ja liikaa tahkoamalla se vaan turhautuu, pikku pää leikkaa kiinni ja se alkaa mielistellä ohjaajaa. Usein tätä edeltävästi oma polla on jo saavuttanut oikosulkutilan. Treenit siis lyhyinä, yksinkertaisina ja paljon palkaten!

Kahden viikon päästä ollaan menossa ATT:lle shelttiagikoulutukseen, hauskaa! Lisäksi ilmoittauduin Elina Jänesniemen viiden kerran agikoulutuksen Turkuun, toivottavasti saan omat työvuorot sumplittua niin että myös pääsen sinne...

6 kommenttia:

  1. Odotuksia "nostattaa" tämänaamuinen ilma ;-) Mistä tuota lunta oikein tulee...

    VastaaPoista
  2. Sopivasti pesin ja trimmasin Fridan kevätkuosiin, uutta rapaa pintaan vaan!

    VastaaPoista
  3. Hienoa että pääsette noihin ulkopuolisiin koulutuksiin, tulee uusia tuulia ja näkemystä tekemiseen, tärkeää nuoren koiran kanssa. Itse vain haaveilen moisesta. Ehkä saan sitten hyviä vinkkejä teiltä !

    VastaaPoista
  4. Älä aliarvioi itseäsi. Radalla tarvitaan 2 jotka toimii yhteistyössä. Olette molemmat HYVIÄ. Olet tehnyt hienon pohjatyön kontakteilla, hallinnassa, ohjauksessa, on estehakuinen..ohjaus tekniikat tulee ajan kanssa opeteltua. sinulla on selkee suunitelma harjoittelusta ja tavoitteista. Nyt lisäät irtoamis harjoittelua, ettei tarvitse viedä joka esteelle. Muuten olet pulassa pikku musta salaman kanssa. :) Keppejä sinun kannattaa ottaa joka kerta kun käyt hallilla muutaman kerran eri suunnista ja lähetys eri kulmista ja etäisyyksitä. Ei enempää. Sen jälkeen voit kaventaa vähän, mutta niin että kuja säilyy ja aloitat verkkoja poistamalla keskeltä molemmilta puolilta yhdet. ja harjoitttelet varmaksi. kun verkot poissa niin aloitat kujan kaventamisen edistymisen mukaan vähän vähän kerrallaan. Jos sisään meno ja ulos meno epävarmoja niin harjoittele jättämällä keppien sisään ja ulos menoon 2 verkot ja harjoittele varmaksi. jos jatkat näin niin kepit on hyvällä mallilla kesällä. :) :) Muista aina, että Pitkäjännitteisyys ja kärsivällisyys palkitaan!!!

    VastaaPoista
  5. Jan: Aivan, pähkäilin ja päätin sitten panostaa näihin koulutuksiin kun kerrankin on tsäänssi mennä. Toivottavasti jää jotakin hihanvarteen. Stella on nuori, nopea ja nokkela oppimaan, joten kyllä mä harjoitusta kaipaan.

    Tiina: Pohdin kyllä noita keppejä, älä huoli ;) Ongelma on se, että a) olen laiska laittamaan verkot hallilla kun yksin treenaan b)treenaan yksin eli ei ole ketään palkkaa vahtimassa c)12 keppiä on aika paljon kun aletaan kujaa kaventamaan. Eli yltiöoptimistinen ajatus on se, että sisäänmeno varmaksi klikkerin kanssa, kotona harkkaan kuuden kepin kujalla kunhan sää sallii ja tarvittaessa verkot. Kotona löytyy sitten apparikin siihen palkalle. Välillä treeniä 12 kepilläkin ettei jämähdä kuuteen. Sisäänmenon osaa nyt hakea molemmilta puolin kahdella kepillä, pujotella jalkojen välistä ja kapenevalla kujalla sitten joskus se suoraviivainen eteneminen ja asioiden yhdistäminen. Näin siis ajatuksen tasolla. :D

    VastaaPoista
  6. ok.Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee :) Kujan kaventaminen ei kuulu tehdä liian nopeesti. Meilläkin meni reilu pari kuukautta siinä keppejä treenatessa. välillä eteenpäin ja välillä mentii taakse päin ja ongelma kohtia väljentäen jne. Nyt harjoitellaan vieläkin keppejä, koska kepeille hakeminen pitää sujua kaikista paikoista ja etäisyyksistä lähetettynä, vaikka niinkin päin että juostaa vastakkain eri suuntiin. siinä meidän tavoite :) tulevaisuudessa.

    VastaaPoista