keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Treenipohdintaa

Tässä lomaillessa ja loskaisia polkuja tallaillessa koirien ja lastenkin kanssa ajatukset joskus harhailee näissä agitouhuissa. Tavoitteita, treenisuunnitelmia ja muita pelottavia asioita on tullut käytyä läpi. Silleen puolvakavasti. Agibiblia tuli luettua läpi ja kyllähän se kieltämättä vaikutuksen teki. Kirjan sanoma siitä, miten treenaat tehokkaasti hyvällä sykkeellä ja keskittyneesti vahvistamalla toivottua käytöstä, pilkot mahdollisimman paljon osiin jne on ihan ehdoton juttu. Samoin anti esteopetuksen suhteen, se toimii ja sillä tavalla saa koiran, joka osaa ja uskaltaa itse hakea esteitä. Toivon niin. Ohjauksen suhteen olen avoimempi, johdonmukaisuus kuitenkin ennen kaikkea. Ainakin siihen pyrin. Hallelujah!

Tänään aamulenkin lomassa pyörähdys hallilla. Stellan kanssa harjoittelin sylkkäriä ensin yhdellä ja kahdella hypyllä ja sitten jopa pienellä ratapätkällä. Siinä tuli mukava takaleikkaus putkellekin. Lisäksi otin pari toistoa pussia ja sitten pussi-putki yhdistelmää. Keinua kolistelin ja samalla reviteltiin vähän lelua. Toi sylkkäri sujui oikein hyvin, mikä oli siinä mielessä positiivinen yllätys kun "kuivalla maalla" sitä ollaan oikeestaan vaan treenailtu. Siis ei esteillä, ei tässä nyt mitään vedenalaista agia sentään harjoiteta. Fridan kanssa tein muutaman toiston keppejä, hypyltä 90asteen avo- ja umpikulmaa. Umpikulma sujui paremmin, ja kyllähän tuo avokulmaankin taittui.

1 kommentti:

  1. Samoja juttuja tullut pohdittua. Taas tuli todistettua, että naiset käyttää aikansa tehokkaasti ja suunnitelmallisesti ;-)

    VastaaPoista