lauantai 19. helmikuuta 2011

Köhimys maximus

Ei siis riitä, että minä, Kaitsu ja lapset olemme kaikki vuoron perään kuumeilleet ja köhineet tämän talven, vaan nyt myös koirat! Frida aloitti alkuviikosta kumman köhinän ja oksentelun ja alkuun luulimmekin sen syöneen jotain sopimatonta. Mutta yskäksihän se muuttui ja diagnoosina kennelyskä. Rokotuksesta huolimatta pöpöt siis jyllää. Ja muutaman päivän viiveellä Stella liittyi joukkoon yskäiset ja tylsistyneet. Sano nyt noille että levätkää ja parannelkaa itsenne kuntoon, onneksi ei mitään yleisoireita ole, mutta hyvin vaikea on saada noi koirat ymmärtämään että levätä pitäis eikä nyt tosiaan lähdetä -20asteen pakkasilla lenkille. Keksivät kyllä nopsasti sijaistoimintaa jos järjestetty päivätoiminta jää vähemmälle. Stellan yskä on huomattavasti lievempi kuin Fridan, ja toivottavasti menis molemmilla nyt nopeesti ohi, jotta päästäis taas normaaliin arkeen ja harrastuksiin.

5 kommenttia:

 1. Elämä potkii joskus ihan koko rahalla...

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista molemmille tytöille! Toivotaan että menee ohi ihan vaan köhänä.

  Se tarttuu muuten vielä oireiden loputtua. Vaikkakin tylsä pitää niitä 'karanteenissa' niin pitkään.

  VastaaPoista
 3. Aivan, joskus potkii mutta kyllä se tästä. Paranemisia vaan Kirsin poppoolle, jos ja kun nyt sitten samassa veneessä ollaan :/

  Kiitos Era, eiköhän tytsyt tervehdy pikkuhiljaa :) Parin viikon karanteeniin tässä on asennoiduttu, eristystä lienee syytä jatkaa ainakin muutaman päivän oireiden loppumisen jälkeen, niin olen ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 4. Meillä oli koko laumalla kennelyskä syksyllä, kullakin vuorotellen. Wade-pappa oli ainoa, joka meni tosi huonoon kuntoon ja tarvitsi eläinlääkärin apua. Ell:n mukaan karanteeni pitäis olla 2vkoa, lauman _viimeisen_ oireiden päättymisestä. Meillä tuli yhteensä 2,5kk:n karanteeni koko laumalla :(.

  VastaaPoista
 5. Oi kamala. Ja musta tuntuu jo nyt että omat ja koirien hermot kiristyy kun sisällä vain pyöritään toistemme tiellä. Piti oikein tarkistaa tuo meidän ell:n teksti ja siinä oli tosiaan muutaman päivän karanteeni oireiden päättymisen jälkeen, mutta parempihan näissä on pelata varman päälle. Frida meillä sairasti paljon rajummin, antibioottikuuri jatkuu yhä.

  VastaaPoista