keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Eka juoksu...

...alkoikin sitten sopivasti samaan syssyyn kuin tuo agikurssi. Pikkasen kismittää. Toisaalta ihan hyvä, kuitenkin kasvua jännitetty alussa enemmän ja nyt viime aikoina jo hiukan vähemmän. Passeliksi mediksi näyttää jäävän, oman mittauksen mukaan 39-40cm. Aika hyvin toimi meillä se 4kk:n laskukaava (4kk + 6cm), neljän kuukauden ikäisenä oli 32,5cm. Narttusheltiksi Stella on kyllä hiukka iso, mutta meille juuri sopiva.

Päätin, että juoksujen ajan ryhdistäydytään taas temppurintamalla. Kyllä me jokapäivä jotain pientä keksitään muutenkin. Usein kaikki oikeesti hyödyllinen jää vähemmälle kun treenataan jotain turhanpäiväistä (lue hauskaa).

Pientä tavoitetta tammi-helmikuulle:
-Istu, maahan, koppi erottelua tehdään molempien koirien kanssa erikseen ja yhdessä. Seisomista täytyy treenata ja lisätä se tuohon.
-Sivulletulosta käsiavun häivytys. Se on jatkunut jo liiiiiiian kauan! Muutenkin sivulletulo on jotain sinnepäin, ei tarpeeksi tiivis...toisaalta tuleeko meistä koskaan toko-taitajia? (naurattaa jo ajatus)
-Paikallaolo sekä istuen että maaten, näihin lisää kestoa ja häiriötä
-Takapääkontrolli kirjaa tai laatikkoa kiertäen etutassut alustalla takatassut maassa, toimii vastapäivään kiertäen. Tästä haukkuminen pois!
-Esineiden ja asioiden kiertäminen sekä myötä- että vastapäivään eri etäisyyksillä ja lähestymiskulmilla. Esim. halkolaatikko ja sohva koettu näppäriksi ja helposti saatavilla oleviksi.
-Jalkojen välistä pujoittelu, kahdeksikkona paikoillaan toimii. Sen vahvistaminen ja uutena jalkojen välistä pujottelu liikkeessä.
-Kahden kepin välistä meneminen siten että eka keppi jää aina koiran vasemmalle puolen. Tätä varten pitää kehitellä kepit alustoineen sisälle, hmmm...

-Lisäksi siedättäminen liikkuvaan autoon pikkuhiljaa, nyt ollaan joka päivä käyty autossa syömässä namia (C5:ssa on valtava takatila, mahtuu omistaja ja kaksi keskikokoista koiraa, jää jopa liikkumavaraa). Tavoitteena saada pelkääminen/pitkän matkan pahoinvointi pois.
-Haukkumiseen puuttuminen!

-Ja bonuksena omalla kohdalla sen ARFTS tiiliskiven pleraaminen, lukeminen onkin sitten ehkä liikaa luvattu.

2 kommenttia:

  1. mitä kaikkea koirien kanssa voikaan puuhata... ei taida teilläkään tuore pulla tuoksua ;-)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, olette kanssa liittyneet "raamattupiiriin" : ))

    VastaaPoista