torstai 19. syyskuuta 2013

Pientä purtavaa

Treeniä siis :)

Aloitetaan Etelä-Suomen Shelttien järjestämällä Jennan treenillä. Oikein mukava loppukesän päivä, josta jäi paljon pohdittavaa:
- Asenne millä tekee. Mikä erottaa hyvät koirakot huipuista...
-Vastakäännökset ja persjätöt, iso ahaa -elämys!
- Takaakiertoon keilaus
-Flinkki vs ennakoiva valssi. En tiedä uskallanko/haluanko muuttaa ennakoivan valssin ohjaustyylin flinkkityyliseksi mutta kieltämättä Stella kääntyi aika päheesti tuolla versiolla.
Ylipäätään loistokoulutus ihan mentalisestikin jo. Tykkään Jennan tavasta kouluttaa ja kuulemma Neonissa ja Stellassa on radanluvussa paljon samaa, joten hyviä vinkkejähän sieltä sateli. Katsotaan jos vaikka joulukuussa pääsis uudestaan Jennan oppeihin!

Muuten treenirintamalla olen ollut siinä mielessä laiska, että ratatreenit olen tehnyt oman jatkoryhmän ratapohjalla koulutuksen jälkeen. Toisaalta ihan hyvä koirankin välillä tehdä helpompaa ja suoraviivaisempaa rataa kuin mitä kolmosen rataprofiilit ja ratatreenikoulutukset välillä on. Videoista ekassa teemana oli persjättö ja välistäveto ja tokassa takaaleikkaus.




2 kommenttia:

  1. miten flinkki eroo ennakoivasta? nimi on vieras. Entä ne ahaa elämykset ... kerro tarkemmin noi ranskalaisella viivalla. :) Olen hiukan utelias.

    VastaaPoista
  2. Se ei ole mikään ns virallinen termi... ja nyt kun itse katsoin niin Jenna puhui finkistä: http://minimonsin.blogspot.fi/2013/06/upee-finkki.html Kuitenkin käännös jota esim. Lisa Frick käyttää, täytyy itsekin katsella vähän youtubea :)

    Ahaa -elämys liittyy syyhyn miksi olen aina enemmän tykännyt valsseista kuin persjätöistä...Stella kaarrataa, valssi kääntää paremmin. Mutta edeltävällä hypyllä/esteellä tekemällä vastakäännöksen saan linjan seuraavan esteen persjätölle paremmaksi. Eli vastakäännöksellä tiukka käännös, seuraavalle persjättö niin jopas tuli nätit linjat. Mulla on ratapiirros tallessa, voin joskus näyttää siitä kohdat niin on varmaan huomattavasti selkeämpää... Varmaan jossain alitajunnassa muhinut tämäkin juttu, mutta nyt jotenkin iski kunnolla tajuntaan :) Tietty riippuu radasta, mutta uskon että meille ihan toimiva juttu joissain kohdin.

    VastaaPoista