keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Juuri sellainen kuin olet

Aika ajoin ihmiset sanovat minulle: "piristy, se on vain koira", tai "se on paljon rahaa vain koiraa varten". He eivät ymmärrä "vain koiraan" käytettyä rahaa, aikaa tai kuljettua matkaa.

Jotkut ylpeimmistä hetkistäni ovat tulleet "vain koiran" takia. Lukuisat tunnit ovat kuluneet niin että ainoa seurani on ollut "vain koira" enkä silti tuntenut itseäni yksinäiseksi tai hylätyksi.

Eräät surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain koirasta" ja niiden päivien pimeydessä "vain koiran" lempeä kosketus on tuonut minulle lohdutusta ja syyn jatkaa huomiseen.

Jos sinäkin ajattelen että se on "vain koira" niin ymmärrät varmaan sellaisetkin sanonnat kuin "vain ystävä", "vain auringonnousu" tai "vain lupaus".

"Vain koira" tuo elämääni aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan pidättelemättömän ilon.

"Vain koira" saa minut myötäelämään ja olemaan kärsivällinen -tekee minusta paremman ihmisen.

"Vain koiran" takia herään aikaisin, käyn pitkillä kävelyillä ja suunnittelen tulevaisuutta pidemmälle. Joten minulla ja minun kaltaisilleni se ei ole "vain koira" vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä.

"Vain koira" tuo esille minussa sen mikä minussa on hyvää ja vetää ajatukseni pois minusta itsestäni ja arkisista huolista.

Toivon, että jonain päivänä he voivat ymmärtää ettei se todellakaan ole "vain koira" vaan se asia joka tekee minusta inhimillisen ja estää minua olemasta "vain mies tai nainen".

Joten seuraavan kerran kun kuulet sanat "vain koira", hymyile sillä jotkut eivät "vain ymmärrä".

"Richard Biby, (C) 2006", translated into Finnish Kennel Bedlington


Vain koirani, Stella. Kolme vuotta yhteistä matkaa, ja toivottavasti 
monia monia vuosia ja yhteisiä kokemuksia edessä.

Ihan koko synttäripäivää ei kuitenkaan hempeilty, vaan käytiin myös treenaamassa lyhyet mutta tehokkaat tekniikkatreenit: vastakäännöstä, saksalaista, putkeen vippaamista ja loppuun kontaktit kertaalleen.
http://www.youtube.com/watch?v=cPdxKSbh0m8Ei kommentteja:

Lähetä kommentti