lauantai 25. helmikuuta 2012

Ohjaa linjoja, älä esteitä

Jep. Tänään taas kieltoja. Käytiin TSAUlla kisaamassa 3 rataa. Hei opettakaa mut ennakoimaan ja tajuumaan mistä se koira hyppää ja mihin laskeutuu. Jalat tuntui sementiltä ja muutenkin oli kohmeista menoa. Ihan hyvä reissu siinä mielessä, että testattiin hiekkapohjaa ja vieressä oli toinenkin rata samanaikaisesti, hyvää häiriötä. Ja kuitenkin saatiin muutama kilo sapuskaa ja pari lahjakorttia. Medeissä on oikeestaan aika kivaa kun keskinkertaisellakin suorituksella tuntuu saavan kotiinviemisiä. Yksi videokin tarttui Päivin kameraan, kiitos siitä!


3 kommenttia:

  1. Vaikeaahan se on bongata joka estettä kun Stella kiitää tuollaisella vauhdilla :-)

    VastaaPoista
  2. Kiva nähdä teidän kisamenoa : )

    On se melkoinen kiituri tuo Stella, ei ihme että ei välillä natsaa. Kyllähän tuo oman radansuunnittelun piikkin tuo alku menee. Liian syvälle tulet kentälle jolloin koiran linja ja vauhti toisen hypyn yli sellainen että tulee "syliin" -> seurauksena laajoja kiemuroita ja ohitus neljännellä. Varoit ilmeisesti viemästä oikealla puolella putkeen ja valssin vuoksi hait kentällä "ennakkoa" koiran nähden?

    Jos nyt saa lisää mäkätää niin miksi jäät hipsuttelemaan kepeilllä koiran viereen? Siinä olisi ollut paikka hakea vähän etumatkaa ja kertoa koiralle ajoissa seuraavasta tiukasta kurvista, joka nyt valahtaa pitkäksi.

    Mutta pääasia eli vauhti teillä on kunnossa, nyt vaan rohkeutta jättää koira tekemään esteitä ja hakeutua itse pidemmälle, että ehtii ohjaamaan ajoissa. Silloin ei tule niin kiire.

    VastaaPoista
  3. Saa mäkättää, se on ihan toivottavaakin jospa herättäisi uusia ajatuksia. Kokeiltiin eilen tuo alku uusiksi ja onnistui ihan hyvin kun jäin alussa lähemmäs kakkoshyppyä, jätin valssin tekemättä ja ohjasin poispäinkäännöksellä putkeen. Kisoissa ajattelin että valssin tekemällä saan varmasti vietyä putken oikeesen päähän ja juuri siksi hakeuduin niin kauas.

    Niin, pitää vaan oppia luottamaan itseen ja koiraan. Kyllä se ne kepit osaa. Rytmityksessä on kyllä mulla ongelmia, Stella on tosiaan nopsa joten ei päästä ohjaajaa helpolla mutta hyvä niin. Lyhyillä esteväleillä vielä pärjään mutta nyt tuli oikeesti ihan liian kiire ja se näkyy lopputuloksessa.

    Näistä muutamista kisoista kaikki virheet on tulleet joko keinulta tai kielloista (mennyt hypyn ohi ja olen joutunut korjaamaan). Stella hyppää pitkiä hyppyjä ja kaarrattaa herkästi jos sille ei kerro AJOISSA käännöksistä. No, toivottavsti jossakin vaiheessa virheistään oppii. Paljosta olen myös tyytyväinen, vauhdissa ei valittamista.

    VastaaPoista