sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Treeniä, kisaa ja huoltoa

Viime viikkoina on käyty parit treenit Piikkiössä, Janitan kaukoryhmä 13.3 ja Tuulian yksäri 21.3. Mieleen näistä jää aina paljon, nyt päällimmäisinä ajatuksina:

-Ajoitus ja linjaukset!
-Valssi vs. persjättö, ohjausvalinnat koiran linjan mukaan
-Älä yliohjaa
-Valssin liike! Ponnistuspaikka ja kohti seuraavaa ponnistuspaikkaa askeleen päässä koiran linjasta. Ei kannata mennä esteiden eteen tukkimaan koiran reittiä...
-Uutena tekniikkana hyrrä tai kopteri tms. Ihanaa! Tämä on itselle ihan looginen kuvio, toimii kuten twisti mutta askeleet pysyy paremmin kontrollissa...twistiä ei ikinä ole oppinut sujuvasti käyttämään.
-Japanilainen pitkissä välissävedoissa toimi hyvin, ei tarvitse peruutella esteiden välillä, ehdottomasti käyttöön.
-Peruuttelu ei estä koiraa menemästä ansaesteille, liike vie siinäkin, tiukat käännökset ennakoivilla valsseilla ja rintamasuunta heti oikeaan suuntaan.
-Kontaktit tarvii muistutusta, kisojen nopsat vapauttelut syö on-offia... treenilistalle ja ehkä epiksiin vaikka testailemaan, kisoissa myös jos hylly alla.
-Vippaus treeniin, hyvin vähällä käytöllä ollut.
  

Video omasta treenistä, jossa testasin tuota japanilaista välistävedossa. 

Kisoissa käytiin eilen. Tuloksina kaksi nollaa ja vitonen kiellosta hypyllä. Stella tuli hypyn ohi, oma liike varmaan vei. Sijoitukset oli agiradalla 3/61 ja hyppyradalla 3/62. Hyppyrataan olen erityisen tyytyväinen, omat ohjausvalinnat tuntui hyviltä ja rata pysyi alusta loppuun hyvin kasassa.

Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää treeniä ja kisaamista. Eilen oli kisoissa puhetta myös koiran vammoista, niiden ennaltaehkäisemisestä ja huollosta. Meidän rutiineista voisin lyhyesti yrittää kirjoittaa sen verran että Stella käy säännöllisesti (muutaman kuukauden välein) hoidossa Remediumissa Espoossa, ja se on ainakin omasta mielestä erittäin tärkeää aktiivisesti kisaavalle koiralle vaikkei mitään erikoista ongelmaa olisikaan. Itsekin saa niistä käynneistä aina osviittaa missä mennään ja voi turvallisin mielin harrastaa. Peruslenkit meillä tehdään joko kaupunkikävelynä hihnassa tai metsissä/rannoilla vapaana. Aloitin nyt juoksemisen talvitauon jälkeen Stellan kanssa ja se oli sellaista canicrossia jos hihnan kanssa mennään että tilasin itselleni juoksuvyön, jospa jo tänään pääsisi testaamaan! Syviä lihaksia on yritetty vahvistaa temppuilun ja doboilun (käytössä iso jumppapallo) avulla. Ravinto on tietysti se yksi iso kulmakivi, ja ainakin tällähetkellä molemmat koirat voi hyvin ja ovat energisiä, joten ravitsemus lienee myös olevan kunnossa. Ai niin, ja Back on Track loimet on myös koirilla käytössä ja nyt myös "minipeitto" jonka päälle kyllä molemmat koirat hakeutuvat oli se sitten niiden pedissä tai sohvalla. Eli tavallaan se ajatus että mennään kisoihin ja tehdään tulosta on hyvin kaukana todellisuudesta, se on se pieni hetki ja oikeesti ne palaset kaikki rakentuu ihan jossain muualla todella monesta eri asiasta.

Murkinat.
 
BOTilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti