tiistai 5. kesäkuuta 2012

Oppia ikä kaikki

Käytiin eilen Stellan kanssa Kirkkonummella kisaamassa pari oikein kivaa Saviojan rataa. Tavoitteena ajattelin olevan että ratojen jälkeen on hyvä fiilis ja se kyllä toteutui. Molemmilla radoilla yksi virhe, joten tuloksellisesti ei hääviä, mutta tässä vaiheessa hyvät ehjät radat ja onnistumiset on mun mielestä niitä nollia tärkeämpiä.

Stella on ihan super siinä, miten se hakee esteitä ja nopsakinttuinenkin se on, ja se myös tuo niitä ohjauksellisia haasteita. Pitäis oppia oikeesti ajattelemaan sitä koiran liikerataa, mitä se näkee kun tulee edelliselle esteelle. Siitäpä ne virheet taas syntyi...

Ekalla radalla katsoin muka takaakiertohypyltä, että suoralla linjalla koira menee oikeaan putkenpäähän. Mutta ei siinä sitten niin käynytkään vaan viuhahti juuri siihen toiseen. Otin haltuun vastaisella kädellä ja varmaan osittain ainakin sen takia linjasin sen siihen väärän putken päähän. Ehkä jopa väistin siivekettä (huolestuttavaa -opinko koskaan). Siitä sitten jatkettiin ja loppurata virheittä. Täytyy kokeilla tuo kohta valssilla + poispäinkäännöllä putkeen ja valssilla + valssilla putkeen. Täytyy myös hakea sitä etäisyyttä tuohon takaakiertoon. Voisikohan takaakierto + linjaus puolivalssilla hypylle 5 toimia, täytyypä kokeilla. Harmi kun ei ole videota tuolta kisoista. Piirros on suuntaa-antava.


Toka rata oli hyppis ja siinä taas yksi pöljä virhe. Ihan oma moka. Niinhän ne on. Ohjasin kepeiltä valssilla hypylle ja siitä seuraavalle vissiin aika läheltä siivekettä ja siinäpä oli koiralle suoraan kuonon edessä hyppy 5 jonka reippaasti suoritti. Olis varmaan pitänyt miettiä pientä vekkiä ennen kolmosta tai sitten hakeutua tuonne hyppyjen väliin ohjaamaan. Suunnitelma oli siis tehdä takaakierto +niisto neloselle. Ja taas muu rata meni nätisti.


Radanlukua ei varmaakaan voi oppia kuin treenaamalla ja myös kisaamalla. Nyt on sellanen fiilis, että kolmosissa on kiva olla ja koko ajan opitaan lisää, kokemuksen myötä on puhtaat radatkin ihan mahdollisia.

Loppuun vielä treenivideopätkä viime viikolta, tein kisanomaisesti ja tuo on eka veto. Stella korjaa hienosti mun mokia, loistava ominaisuus koirassa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti