sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tylsää tuloskimaraa

ATT 27.4
Agirata A: lentokeinu 5, sij. 4
Agirata B: okserin rima 5, sij. 5 VIIMEINEN ESTE!
Agirata C: puomi-putkierottelu HYL

KKK 28.4
Agirata A: 0, sij. 3
Agirata B: aa-putkierottelu HYL
Hyppyrata C: oma liike vei hypyn ohi väärälle hypylle HYL

Treenattavaa:
-keinu, ohjaukset ennen ja jälkeen
-puomi (ATTlla varasti, KKKlla ei meinannut mennä on-offiin, vaadin ja siinä meni se pari sekkaa...)
-kontakti-putkierottelu
-kääntyminen renkaalta
-yhä edelleen, hyppy-yhdistelmät pitkillä välimatkoilla!

Viikonlopun onnistumisia:
-pienet kaarrokset niistolla, sylivekillä ja jaakotuksella
-putkijarru!
-Oma asenne, KKKlla ensimmäinen lähtönro sai karvat pystyyn mutta keskittyminen hyvä, ei ongelmia ratojen muistamisessa.

Kisaratoja ei ole kuvattuna, kuukauden treenivideotkin on kamerassa mutta laitetaan nyt yksi pätkä piristämään tätä faktapläjäystä.
Treeniä

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kevät!

Kevät ja uudet suunnitelmat! Kyllä sitä ihminen jotenkin herää horroksesta kun aurinko alkaa paistamaan ja ilmassa on kevään tuntua. Aika koirapainotteisesti jatketaan, kuinkas muutenkaan. Uusia suunnitelmia ja niiden toteutusta on tulossa, saan oman agilityn alkeisryhmän ja ihan innolla sitä odotan. Katsotaan mitä se on sitten käytännössä, kaikista ei ole kouluttajiksi, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla :)

Toinen asia mikä laittaa vähän punttia tutisemaan, on kasvatuspuoli. Laitoin nyt sitten kennelnimianomuksen vetämään ja aika vahva näkemys on sulhostakin, mutta tapani mukaan soudan ja huopaan nyt varmaan vielä ikuisuuden. Juoksuja tosin odotellaan vasta sinne loppusyksyyn, joten ihan suosiolla voi vielä harkitakin ja keskittyä täysillä harrastuspuoleen vielä.

Pihatreenit...huokaus.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Juuri sellainen kuin olet

Aika ajoin ihmiset sanovat minulle: "piristy, se on vain koira", tai "se on paljon rahaa vain koiraa varten". He eivät ymmärrä "vain koiraan" käytettyä rahaa, aikaa tai kuljettua matkaa.

Jotkut ylpeimmistä hetkistäni ovat tulleet "vain koiran" takia. Lukuisat tunnit ovat kuluneet niin että ainoa seurani on ollut "vain koira" enkä silti tuntenut itseäni yksinäiseksi tai hylätyksi.

Eräät surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain koirasta" ja niiden päivien pimeydessä "vain koiran" lempeä kosketus on tuonut minulle lohdutusta ja syyn jatkaa huomiseen.

Jos sinäkin ajattelen että se on "vain koira" niin ymmärrät varmaan sellaisetkin sanonnat kuin "vain ystävä", "vain auringonnousu" tai "vain lupaus".

"Vain koira" tuo elämääni aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan pidättelemättömän ilon.

"Vain koira" saa minut myötäelämään ja olemaan kärsivällinen -tekee minusta paremman ihmisen.

"Vain koiran" takia herään aikaisin, käyn pitkillä kävelyillä ja suunnittelen tulevaisuutta pidemmälle. Joten minulla ja minun kaltaisilleni se ei ole "vain koira" vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä.

"Vain koira" tuo esille minussa sen mikä minussa on hyvää ja vetää ajatukseni pois minusta itsestäni ja arkisista huolista.

Toivon, että jonain päivänä he voivat ymmärtää ettei se todellakaan ole "vain koira" vaan se asia joka tekee minusta inhimillisen ja estää minua olemasta "vain mies tai nainen".

Joten seuraavan kerran kun kuulet sanat "vain koira", hymyile sillä jotkut eivät "vain ymmärrä".

"Richard Biby, (C) 2006", translated into Finnish Kennel Bedlington


Vain koirani, Stella. Kolme vuotta yhteistä matkaa, ja toivottavasti 
monia monia vuosia ja yhteisiä kokemuksia edessä.

Ihan koko synttäripäivää ei kuitenkaan hempeilty, vaan käytiin myös treenaamassa lyhyet mutta tehokkaat tekniikkatreenit: vastakäännöstä, saksalaista, putkeen vippaamista ja loppuun kontaktit kertaalleen.
http://www.youtube.com/watch?v=cPdxKSbh0m8



maanantai 1. huhtikuuta 2013

ATT 31.3

Ultimate kisapäivä takana! Lähinnä siltä kantilta, että olimme molemmat Kaitsun kanssa kisaamassa. Lähtö kotoa klo 10 ja takaisin 22.30. Pointsit koirille, hyvin jaksoivat ja itseasiassa perheriitojakaan ei pahemmin päässyt syntymään. Hauska päivä, hyvä me!

Eka rata Heidi Viitaniemen hyppis. Eka rima tippui ja sitten Stella valkkas muurin kohdassa josta olisi pitänyt kääntyä takaakiertohypylle. Suunnittelin ottavani koiran haltuun pienellä puolivalssilla ja siitä sitten pakkovalssiin. Radan jälkeen tuli heti mieleen että vastakäännös olisi voinut olla ihan toimiva ratkaisu. Ja täytyy kokeilla myös ihan hypylle lähetystä ja siitä niistoa, mutta epäilen että pelkällä lähetyksellä hyppy valuu ja muuri on liian hilkulla. Tästä siis hyl.



Toka rata agirata. Ihan hyvä rata, ennen puomia olisin tietysti voinut valssata niin olisi päässyt paremmin vedättämään koiraa puomilla. Tästä nolla -10,57 ja sij. 2.


Vikalla radalla vaihtui tuomari, Jarno Jämsän agirata. Tykkäsin kovin radasta. Tässä vaihdoin rataantutustumisen jälkeen suunnitelmaa ja se sitten kosahtikin. Olin suunnitellut kieltokohtaan lähetyksen ekalle hypylle ja pakkovalssin tokalle. Rataantutustumisen jälkeen rupesin ajattelemaan sen hidastavan turhaan koiraa joten persjättinnostuksissani vaihdoin sen persjätöksi. Paremmin olisi pitänyt näyttää, ohjata eikä olettaa. Ihan perusvalssaukset olisi tässä varmaan toimineet kivasti. Puomi tällä radalla oli siinä ja siinä, okei annoin nopsan vapautuksen mutta oliko varaslähtö, ehkä. Ihan hyvä huomata että näitäkin sattuu. Tästä 5vp, -6,12 sij. 9. Tuosta ylimääräisestä pyöräytyksestä huolimatta aika oli hyvä ja pari sekuntia kärkeen. Mukava huomata että onnistuessa ollaan ihan kärkisakissa :)


Yleisesti ihan hyviä ratoja ja hyvä meininki. Viimeksi kisaratoja on kuvattu joskus syyskuussa ja koira pentelehän hiipii lähdöissä! Mulla ei ole ollut siitä mitään havaintoa. Hyvä tiedostaa, mutta en aio ottaa liikaa stressiä tästä.

Laitan Kaitsunkin videot tähän samaan syssyyn, heilläkin mukava meininki.

Rata C


Rata A