sunnuntai 14. lokakuuta 2012

SERT-H ja SERT-A

Viikonlopun kisakimaraan mahtui ala- ja ylämäkiä. Ajattelin kokeilla kisakestävyyttä ja kisasin lauantaina kolme rataa ATT:lla ja sunnuntaina kolme rataa KKK:lla.

Lauantain tulokset:
A agirata HYL. Stella liusui keinulta ja pakka hajosi, jatkoin kuitenkin ja hylly tuli kun tein liian jyrkän takaaleikkauksen Aalle ja Stella kääntyi takaisin. Tein uudelleen ja poistuin radalta.
B agirata HYL. Otin keinun tosi varovaisesti enkä muistanut ottaa sivuetäisyyttä, olin jatkossa myöhässä ja Stella kiisi väärälle hypylle.
C hyppy rata 5 -4,36 sij. 13/34. Ylimääräinen pyöräytys jo keskellä rataa, sain kuitenkin estettyä väärän esteen. Tokavikalla hypyllä kielto. Olin niin keskittynyt edeltävään hyppykiemuraan, että olin myöhässä putken jälkeen enkä ehtinyt persjättöön.
Vikalla radalla oli jo enemmän asennetta ja yritystä. Tosi fleku olo itsellä ja se ei kyllä yhtään tiedä hyvää näissä karkeloissa.

Sunnuntain tulokset:
C hyppyrata 0 -8.99 sij. 2/28 SERT-H. Ihan perushyvää menoa, suoran putken jälkeen taisi olla aika laajat kaarteet ja siinä paloi aikaa.
B agirata HYL. Väärä putken pää.
C agirata 0 -10,33 sij. 2/26 SERT-A.

Viikonlopun opetus taisi olla jälleen kerran se, että luota itseesi ja koiraan. Stella menee niin täysillä sata lasissa ettei mulla ole varaa löysäillä yhtään. Asenne ja itseluottamus kuntoon niin meillä menee lujaa ihan kovassakin seurassa.

tiistai 2. lokakuuta 2012

Ontuva ihmisnuoli ja lentävä shetlantilainen

Viimeksi Elinan tekniikkakurssilla oli aiheena ihmisnuoli. Ja kylläpäs me tahkottiin! Mulla oli sormet verillä ja Stella oli varmaan syönyt nappuloita kolmen päivän edestä kun yhdellä hypyllä tuota treenattiin. Joo, Stella kyllä kääntyy ihan ok toisinaan, mutta se mitä me ollaan tehty, on jotain muuta kuin ihmisnuoli. Koira olis tosi hyvä saada kokoamaan itsensä hypyn päällä, varsinkin kun Stellalla on taipumusta niihin laajoihin kaarroksiin.

Pähkäilin kotosalla sitten, rupeanko nyt satsaamaan tuohon ihmisnuoleen vai annanko olla ja jatkan samalla tavalla kuin me ollaan ennenkin tehty. Jatkan niin kuin ollaan ennenkin tehty, hyi mua. Seuraavan koiran kanssa sitten ihan killeri-ihmisnuoli heti alusta alkaen! ;)

Testattiin tänään, miten koirat kääntyy "ihmisnuolella". Ja taas meni yksi narupallo naks poks poikki. Jos löydän jostain tennispallon kokoisen pallon jossa on kunnon vetonaru, ostan kerralla kymmenen. Lopuksi kontaktia etupalkalla, harmi että mulla oli niin pieni alusta (ja koulutuskentän rikkaruohot valtavia) ettei koiraparka edes löytänyt sitä etupalkkaa kun kerrankin siihen satsasin.