torstai 22. joulukuuta 2011

Joulun tähtöset


Sydämessä pienessäkin
asuu Joulun taika.
Pysähdy siis Sinäkin,
nyt on juhlan aika.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulunalusrilluttelua

Plerasin treenivihkoani, ajatuksissa tehdä (joskus tulevaisuudessa) oikeesti kunnon treenisuunnitelma aina pariksi kuukaudeksi kerrallaan. Löysin tavoitteet, jotka laadin vuosi sitten vuodelle 2011:
-koiran aktivointi tempuin, kekseliäs koira joka uskaltaa tehdä
-agin alkeet, koira syttymään lajiin
-tokoilua huvin vuoksi
-leikkiä, leikkiä, leikkiä, anna koiran ansaita palkka
-ohitukset kuntoon
-mätsärissä käynti
-terveystutkimukset
Suunnittele treeni, ole järjestelmällinen, älä vaadi liikoja, nauti!

Tokoilu hyvin vuoksi...nooh, kyllä kai jotain sinnepäin on tehty. Ainoa joka jäi toteutumatta on tuo mätsäri, hih. Pakko tuo on viedä joskus näyttelyyn, jollekin idän ihmeelle joka näkisi Stellassa sen sporttisen kauneuden tai edes Himpun verran siitä. Kyllä agi vei mennessään, ja Stella on ihan omassa elementissään radalla liitäessään. Stellan kanssa on tehty paljon töitä ja todella paljon on edessä, mutta palo on ja se on pääasia. Mun pikkupaimen <3 Videon otsikko olis voinut olla Pikkupaimen ja Hessu Hopotar treenaa, mutta menköön näin.

tiistai 13. joulukuuta 2011

Sylivekki, pyöritys ja julmetut käännökset

Tänään treenattiin Mirvan taannoista rataa Kaitsun kanssa. Ja koiratkin oli mukana. Halusin kokeilla mm. eri vaihtoehtoja kolmoshypylle ja epätoivoisesti saada kaarroksia pienemmiksi. Paljon on vieläkin asioita, joihin en ole tyytyväinen, mutta hei -ekalla vedolla rata suht puhtaasti läpi! Ajattelin, että pikkuhiljaa on pakko tehdä myös pitempää pätkää, korjata virheet lennossa ja toimia suunnitelman B mukaan jos/kun niikseen tulee. Lisenssi 2012 on meinaan hankittu. Eri asia sitten milloin uskallan kisaamaan. Stellan kanssa on kyllä ihan huippua tehdä agia, että sinänsä ehkä jopa hiukan odotan kisaamista. Paniikkijännityksen kun saisi vähemmälle...eikai siinä auta kun lähteä baanalle koomaamaan.

Tekniikoista twisti on ihan räkäinen, en saa sitä sujumaan kunnolla. Lennossa koitin myös saksalaista kohtaan ennen ekaa putkea ja huomasin etten taivu kunnolla näyttämään sitä vasemmalla kädellä ja jalatkin sojotti minne sattuu. Jos vaikka treenais sitä seuraavaksi, ilman koiraa. Lopuksi tein pientä keppimuistutusta, hyvin muisti.

Kaikista paras pätkä jää tällä kertaa perheensisäisen sensuurin vuoksi julkaisematta. Valitettavasti. Vitsit oli hauska pätkä, aksa on huippua :D


lauantai 10. joulukuuta 2011

Se toimii sittenkin!

Helpottavaa huomata että Fridan sunnuntainen jäätyminen oli vain hetkellinen paniikkihäiriö. Sateen ropina, vieraat ihmiset tai oudot koirat; mikähän koiraparan sai tolaltaan. Kaaosteoriaa mukaillen perhosen siivenisku maapallon toisella puolella saa satunnaisen walspan aksamotivaation kadoksiin toisella puolella. Menee vähän saivartelun puolelle mutta jokseenkin turhauttavaa kun koirulin vire on noin ailahteleva. Koiran ehdoilla kuitenkin mennään. Rakilta löytyy taas vauhtia ja intoa entiseen malliin. Heti seuraavana päivänä kävin tekemässä terapiamielessä vauhdikasta hyppysuoraa ja mustaa putkea ja nyt torstain treeneissä sujui vähän edistyneemmätkin kuviot. Sujui on nyt ehkä vähän väärä sanavalinta mutta ainakin päästiin taas siihen lähtötilanteeseen missä koirakon fiksumpi osapuoli on se nelijalkainen otus.

Itse koulutuksesta saa toki asioita irti ilman koiran täydellistä läsnäoloakaan. Muutama itselle vieraampi ohjausliike joiden soveltuvuutta omaan ohjaukseen täytyy kokeilla. Ihan perusjutuissakin näytti olevan korjattavaa. Muutenkin tuo ohjausfilosofia, jota koulutuksessa on käyty läpi vaikuttaa meille järkeenkäyvältä. Eli tehdään enemmän koiran kanssa yhdessä, saatetaan esteille, haetaan putkien suilta ja olemalla itse liikkeessä, mielellään nopeassa sellaisessa innostetaan koiraakin liikkumaan nopeammin. Toki välillä pitää pyrkiä ottamaan etäisyyttäkin mutta ns. kauko-ohjaukseen ei Fridan kanssa pyritä hakeutumaan.

Meidän "uuden" ohjaajakokelaan vetämät torstai treenitkin ovat olleet todella tervetulleita. Tuoreita näkökulmia ja tekniikoita jos vertaa omiin treeneihin. Perusohjauksen lisäksi olisi kiva saada pari meille sopivinta fiinimpää tekniikkaa omaan ohjausrepertuaariin. Ja vielä kun saisi saman soljuvan flown mikä liukkaiden portaiden alastulossa radalle niin ei olisi mitään hätää silläkään saralla.

Joulukorttiaikakin on taas käsillä ja netistä löytyy inspiraatiota koiraperheen korttiin... tai sitten ei. Päätettiin kuvata sittenkin lapsia.


sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Mirvan treeni

Ja taas on treenattavaa :) Ajattelen positiivisesti. Seuraavaksi saan palauttaa mieleen tai ihan uutena opetella:

-Ennakointia! Miksi ihmeessä kaikki näyttää ihan karseelta videolta? Ei mikään voi oikeesti valua noin kun mun ennakoivat valssit.
-Sylivekki versus pyöritys versus jaakotus tiukoissa siivekkeen kierroissa. Sylivekki täysin hepreaa.
-Twistiä täytyy muistella. Mielellään myös harjoitella.
-Vastakkaisen käden käyttö käännöksissä, toimi taas hyvin kun joku muistutti sen olemassaolosta.
-Keinua täytyy saada varmemmaksi, ylös-bang-mene (en ammu koiraa).
-Ohjauslinjojen valinta, mitä kautta milloinkin vie koiraa ja mielellään tiedostettuna miksi.

Hyvät treenit! Osa räpellyksestä on tosiaan videolla -AVOT!