tiistai 31. toukokuuta 2011

Hierojalla ja ravitsemustiedettä

Koirat pääsivät (joutuivat) tänään molemmat elämänsä ensimmäistä kertaa hierojan käsittelyyn. Fridan ei rakenteellisestikaan mikään siro ole, ja viimeaikoina on tuntunut jännittävän takapäätään enemmän esim. harjattaessa. Joskus ei tahdo lähteä lenkille, olemme tosin ajatelleet sen vaan kertovan omaa kieltään Fridan spanielimaisesta mukavuudenhalusta ja tietynlaisesta jääräpäisyydestä. Agissa tiukat kaarrokset siivekkeitä hipoen eivät myöskään ole koskaan kuuluneet Fridan repertuaariin. Stella taasen on niin tuuliviiri ja nopea liikkeisään että joskus kauhistuttaa sen suunnanmuutokset ja kouhkailut. Samoin on mietityttänyt peitsaus hihnalenkeillä, se tosin poistuu usein kun kiihdytän omaa vauhtiani...

Aamusta suuntasimme Tammisaareen, jossa Janina otti ensin Stellan käsittelyyn. Takapää oli kunnossa mutta edestä löytyikin niitä jumituksia :/ Niskan ja rintarangan alueella oli kireyttä, varsinkin vasemmalla puolella. Hieronnalla ja laserilla saatiin hyvin lihaksia pehmennettyä ja Stella olikin tosi rento käsittelyn jälkeen. Janina epäili että Stella olisi joskus törmännyt johonkin. Siis varsin mahdollista! Niin paljon kuin nuo koirat kouhkaa ja Fridalla on tapana jyrätä pienempiään aika suvereenisti. Toinen asia mitä itse mietin on Stellan hihnakäyttäytyminen, ajoittainen kiskonta remmin päässä (vrt. agikuvat edellä) saattaa kyllä olla osasyyllisenä. Näin maallikon silmin ainakin.

No Frida sitten. Tasapaino ennen kaikkea ja Fridallahan jumit olikin sitten takapäässä :/ Ei sinällään mikään yllätys. Lannerangan oikea puoli jumissa, munuaiset ei liiku, pallea lytyssä ja mitähän vielä. Jokatapauksessa oikea puoli tosi kireä. Hieronnalla saatiin jotain aikaiseksi ja olihan Janinalla tähän oikean puolen jumitukseen syy kuin apteekin hyllyltä; gluteiinipitoinen ruokavalio. Eukanubauhri siis tuo Frida. Jopa minä, modernin lääketieteen ehdoton puolestapuhuja olin ja olen aika vakuuttunut tuosta jutusta kun siihen hyvät perustelut sain, joten nyt on Orijenit laitettu tilaukseen ja kokeillaan täysin viljatonta sapuskaa. Olen ennenkin tuota ruokaa katellut ja jonkun pikkupussinkin ostanut, mutta korkea proteiinipitoisuus on saanut painamaan paniikkinappulaa. Kokeillaan nyt ainakin sopiiko vaiko eikö. Stellahan syö pääsääntöisesti ANF:ää ja toistaiseksi ainakin jatkaa sillä. Ehkä jouluna on avaamaton 15kg säkki syötynä.

Joten kaiken kaikkiaan tosi mielenkiintoinen reissu, Fridalle on jo uusi aika varattuna ja varmasti jatkossakin käydään tarpeen vaatiessa.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Tavoite saavutettu

Stella on estehakuinen koira. Agia siis jälleen, mitäpä muutakaan. (Sivuhuomautuksena, jos jollain on ylimääräistä tokomotivaatiota, otan ilolla vastaan.) Kuulemma syttynyt lajiin. Sehän tässä taisi olla se perimmäinen tavoite. Stella on kyllä aina skitsonnut kun näkee muiden tekevän jotain esteillä, jo pikkupentuna. Kai se on se veren perintö. Yhtään tuota estehakuisuutta vähättelemättä, se tuo mukanaan myös pientä päänvaivaa. Muun muassa lähdöissä pysyminen, ylimääräisten esteiden suorittaminen ja "hienosäätö" omassa ohjauksessa vaatii vähän pohdiskelua ja ihan sitä käytännön treeniäkin, hih.

Eri ohjauksia ja tekniikoitakin on kokeiltu, Turussa Elinan kurssilla ollaan nyt käyty takaakiertoja, twistiä, sylkkäriä ja ennakoivaa valssia. Nopea ja ohjaajaherkkä koira ja räpiköivä ohjaaja ei välttis ole paras mahdollinen yhdistelmä, mutta toivotaan että Stella on kärsivällinen. Tiinan treenissä eilen kokeiltiin päällejuoksua, siinä hiukan kangertelua mutta toisaalta se oli Stellalle ihan uus juttu. Ei oikein halunnut kääntyä esteeltä mua kohti vaan painaa täysillä eteenpäin. Backlapiä kokeiltiin myös osana rataa ja se meni hyvin. Puomi sujuu ihan ok, kepeillä tarvii nyt vahvistaa koko 12 keppiä. Kuuden kepin pujottelun oppi nopeesti, pääsiäisenä aloitettiin keppitreeni ja nyt voi sanoa, että osaa itsenäisesti. 12 kepillä tahtoo jossain välissä oikaista, toisaalta ei se voi sitä osata kun ei ole kunnolla opetettukaan.

Kesälomakin alkoi, ja kesäisiä lomasäitä odotellessa onkin hyvä parannella omaa nilkkaa, jonka eilen treeneissä teloin. Astuin hauskasti nilkan päälle eikä silloin vielä tuntunut pahalta, kävin jopa illalla juoksemassa koirien kanssa kun en muistanut koko tapaturmaa. Ja yöllä alkoikin sitten aika jomotus. Kylmäkääreet koivessa, ibuprofeiinia nassuun ja nilkuttaen sateeseen ja tuuleen! Nyt on loma!

Mitä tuolla hei tapahtuu? Meinaaks joku treenaa!?!

Mä haluuuuuun!!!!!!!!!

tiistai 10. toukokuuta 2011

Lomalla on leppoisaa

Kylläpä nyt sää suosii lomalaista ja hyvä niin. Nopsaa pieni videopäivitys aamun treenistä. Takaleikkausyritelmää loppukevennyksenä. Iltapäivä kuluikin sitten lastenvaunurallin ja keinumiskilpailun merkeissä.






keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Loistotreenit

Tänään siis Elina Jänesniemen agikoulutus 2/5. Toisen epäonni on toisen onni, kun yksi koira on poissa, toinen juoksussa ja kolmas puoli tuntia myöhässä niin mehän saatiin kunnon treeni!!! Varoitus, sisältää hehkutusta :)

-Stella ei oksentanut autoon, paluumatkalla ei edes kuolannut.
-Mulla oli autossa hyvät eväät ja hyvä musa joten paikanpäällä hyvä mieli.
-Leikki sujui hallin pihalla jotenkuten ja hallissa koko puolituntisen palkkautui pääosin narupallolla.
-Stella jaksoi keskittyä puoli tuntia treenaamiseen yhtäsoittoa, teki innoissaan mutta samalla niin tosissaan että melkein nauratti välillä. Ihana. Viereisellä kentällä oli myös treenit eikä juuri noteerannut bortsukollegoitaan.

Kuvassa suuntaa antava ratapiirros. Teemana oli sylkkäri ja siihen sainkin hyviä vinkkejä. Ajoitus, ja kuinka koiralle kerrotaan etukäteen tulevasta käännöksestä. Muurin jälkeen kokeilin persjättöä, Stella oli vähän että "Mitäh?" koska olen ajatellut, että kaytän persjättöä vain putkessa, jolloin koira ei näe mun vaihtavan puolta lennossa. Mutta täytyy miettiä jos kuitenkin treenais tuota muutenkin, valssata ei aina ehdi ja takaaleikkauksessakin on omat kommervenkkinsä.


Tehtiin rata osissa mutta kokonaan! Vitsit Stella on huikee, harmi vaan että ite on välillä ihan kuutamolla. Yksittäisistä jutuista musta oli hienoa, kuinka Stella irtos hyvin; kepeille (vaikka oli vinokepit), takaakiertoihin ja pussinkin meni vaikka hieman oli pää pyörällä sen jälkeen.

Mun tarvis opettaa Stellalle putkijarrutus, on nopee :) ja estehakuinen :) joka näkyy mm. siinä, että ampasee täysiä putkesta seuraavalle näkyvälle esteelle ja se nyt ei ihan aina ole suotavaa. Siihenkin sain vinkkiä, täytyy opetella suhisemaan. Ajoissa.

Oli kyllä niin hyvän mielen treenit. Tosi hienoa päästä näihin koulutuksiin. Täytyis kuivaharjoitella ennakoivaa valssia, sylkkäriä ja tuota putkijarrutusta että sais niihin jotain tatsia. Ei siis tarvi huolestua jos mut näkee jossain veivaamassa ja suhisemassa ilman koiria ;)

tiistai 3. toukokuuta 2011

Pihahommia

Loma alkoi ja sen myötä kylmyys. Jes. Pihahommia on kuitenkin saatu ihan kiitettävästi tehtyä, tosin eilen paljastui koirien uusin intohimo, tuollaista asiaan omistautumista en muista vähään aikaan nähneeni. Stella, joka yleensä AINA tulee kutsuttaessa, oli menettänyt täysin korvansa eikä Fridaa näkynyt mailla halmeilla. Toinen oli norjanangervopensaassa ja toinen maastoutuneena kukkapenkkiin. Ahne koira on ihan jees, mutta rajansa kaikella. Uusin intohimo on siis:
Stella ainakin oli nauttinut kanankakka+merileväyhdistelmästä siinä määrin, että vatsa toimi aika reippaasti ja illalla saimme aromit myös olohuoneeseen oksennuksen muodossa. Eikä se tuosta ainakaan mitään oppinut tai oppi se sen, mistä tuota herkkua löytää ja nyt ensimmäisenä suuntaa tsekkaamaan kukkapenkit. Itse viisastuin siinä määrin, että jatkossa tämä valmiste vain ja ainoastaan kasteluveteen liotettuna.

Pihahommien lomassa ollaan otettu vähän keppejä taas. Ihan kivasti sujuu, alussa on yksi verkko ja kuja on aika kapea. Hallilla olikin pientä hakemista 12 kepillä, Stella selkeesti ihmetteli kun piti jatkaakin pujottelua (kotona 6 keppiä). Suunnitelmissa onkin jatkaa hallikautta yhteisten treenien merkeissä ja käydä silloin tällöin omatoimisesti, hallin kepit kun saa kujalle ja jossain välissä kun keinua aletaan treenaamaan niin keinun saa matalammaksi.